atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Kort reflektion efter förra inlägget...

Publicerad 2019-07-17 23:19:00 i Atlasinvesto,

 
Som jag skrev om i förra inlägget väljer jag den kommande lönen mellan att investera lite hårdare i antingen SEB eller Handelsbanken. 
 
Jag skrev också att det troligtvis blir den aktuella kursen den 25 juli som kommer att avgöra vilket av bolagen det blir. Därför är det lite komiskt att Handelsbankens rapport idag möttes med stor skepsis från marknaden och sjönk som en sten - nästan 6 %!
 
I och med detta stod plötsligt kurserna i de båda bolagen (när börsen stängde) på i stort sett samma nivåer. SEB på 92,82 kr och Handelsbanken på 92,24 kr.
 
Det kommer med andra ord att bli intressant att följa hur dessa båda kurser utvecklar sig under de 5 börsdagar som återstår innan lön.
 
Min (helt oprofessionella och fullständigt spekulativa) känsla är att Handelsbanken kommer att studsa tillbaka något efter dagens dykning. Men det återstår att se! Den kan lika bra fortsätta söderut... 
 
Med vänlig hälsning, 
 
Atlas Investo 
 
Atlasinvesto@gmail.com 
 
 

Kommentarer

Postat av: Louise

Publicerad 2019-07-25 14:07:14

Jag slog till på Handelsbanken till en kurs på 89,70 nu. Under 90 kr var min vision, och vips så blev det en post. En ganska liten, men på sikt förhoppningsvis naggande god...:-)

Hälsningar Louise

Svar: Hej Louise!
Jag köpte också Handelsbanken idag. Pris 89,02!

Tror som du Louise att vi kan ha gjort en god affär på sikt. Vilket ju Lundbergs (med Fredrik Lundberg i spetsen) uppenbarligen också tror som tankade 2000 000 nya aktier i SHB förra veckan. Kursen då var omkring 92-95 kr aktien enligt DI.

Hur länge har du investerat i aktier Louise? Och vad fick dig att börja?

Tack för din kommentar!

Med vänlig hälsning,

Atlas
Atlas Investo

Postat av: Louise

Publicerad 2019-07-27 20:26:34

Ja, priset blir allt lägre, och jag håller utkik nästa vecka också för ytterligare ett inköp! Jag har varit intresserad av aktier och värdepapper i säkert 20 år, men inte haft något större kapital att investera förrän de sista åren. Till en början blev det bara fonder, men nu har jag ställt in siktet på (utdelnings-)aktier. Det är ju kul att ha ett intresse som faktiskt också kan generera pengar på sikt! Må gott! //Louise

Svar: Jag gillar också utdelningaktier. Är inspirerande att se den kurvan växa från år till år! Om utdelningen dessutom återinvesteras kickar ränta på ränta effekten igång fint över tid.
Det här med börsen som ett intresse känner jag igen. Ett intresse som går att hålla på med hur gammal man än blir. Som gammal idrottskille blev det tomt när skorna lades på hyllan. Med aktier behöver man aldrig skära ner eller sluta. En hobby för livet!!

Lycka till med årets fortsatta investeringar Louise.

Mvh,

Atlas
Atlas Investo

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela