atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Årets näst sista utdelning!

Publicerad 2018-09-27 22:01:00 i Atlasinvesto,

Inom fastighetsbolagen är Castellum ett av de stora i Sverige med flera imponerande finansiella mål. Ett är att varje år investera 5 % av fastighetsbeståndets värde vilket idag är ungefär 4 miljarder. Ett annat är att förvaltningsresultatet ska förbättras med 10 % om året och till lågt risktagande. 
 
Det är fakta som ovan - hämtade från Castellums hemsida - som gör att jag vill ha bolaget som ett av mina långsiktiga kärninnehav i Atlas Investo.
 
Och idag fick jag alltså ta del av deras andra utdelning för året som jag genast satte i arbete. Många är kritiska mot att bolag har utdelningar vid två tillfällen under året vilket Castellum har (och H&M också) men jag gillar det. Det ger helt enkelt en jämnare utdelningskalender vilket jag uppskattar.
 
September är en bra utdelningsmånad för Atlas Investo tack vare Castellum. Och även om det är roligt - så är det ännu roligare - att gå in och läsa på Castellums hemsida som (i alla fall jag upplever) vittnar om ett gediget svenskt bolag som vet vad de vill och tydligt kommunicerar detta. 
 
Med vänlig hälsning, 
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela