atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Utdelningsplan 2018

Publicerad 2018-03-04 13:46:22 i Atlasinvesto,

 
Ett av mina mål för året 2018 är att få minst 55 000 kr i utdelning. Och nu i mars börjar jakten för att uppnå detta mål.
 
Avanzas utomordentliga tjänst "Utdelningar" under Aktuellt för mitt innehav visar en tydlig summeringen av årets totala förväntade utdelningar i SEK för mina värdepapper (se bild nedan.)
 
 
Jag har planerat hur utdelningarna i mars ska fördelas. Samtliga inköp kommer att ske i Atlas Copco och Latour. Efter dessa inköp är jag för tillfället nöjd med min procentuella viktning i ATCO. Fokus kommer därefter bli på Axfood, Handelsbanken och Latour.
 
Tack vare extra utdelningar i både SHB och ATCO kommer jag i år att segla förbi mitt utdelningsmål utan problem. Med det konstaterat innebär det här året mycket om att skapa goda förutsättningar för utdelningen 2019. Eftersom det 2019 finns risk för att HM tillslut kan bli tvungna att sänka sin utdelning något samtidigt som årets extra utdelningar uteblir.
 
Men jag är optimistisk och hoppas att det ska komma in tillräckligt med nytt kapital under 2018 som gör att jag ändå kan investera mig till - och prestera - en utdelningsökning även 2019.
 
Avslutar med ett Joel Greenblatt citat som är bra att bära med sig som långsiktig investerare:
 
“It makes sense that if you limit your investments to those situations where you are knowledgeable and confident, and only those situations, your success rate will be very high.”
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela