atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Utdelning nr 1 satt i arbete!

Publicerad 2018-03-21 19:51:00 i Atlasinvesto,

 
 
Så har årets första utdelning ramlat in till Atlas Investo. Och genast sattes den i arbete! Kaboom!!
 
Jag valde mellan två aktier där min magkänsla tillslut fick bestämma. Vilket innebar att jag utökade min portfölj med ett nytt bolag - nr 8 i ordningen. Valet föll på ett bolag i Wallenbergssfären och dessutom en av Sveriges största bankkoncerner. Jag talar självklart om SEB. 
 
Jag har länge velat ha in en bank till i Atlas Investo och har spanat in SEB ett tag. Och jag gillar Investor! Så varför inte investera i ett av deras kärninnehav!? Investor är för mig själva symbolen av en stark och långsiktig storägare som trivs att ha tummen i ögat på bolagen i sin portfölj. Tillika har deras ägarfamilj (Wallenberg) en grym kompetens och erfarenhet och det känns inspirerande att vara ytterligare en liten del av deras bussiness och förvaltning. 
 
Så i och med Axfoods utdelning kunde jag alltså både bredda och förstärka min portfölj. Inte dåligt det. To be continued...
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela