atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Varför är det så svårt?

Publicerad 2018-07-07 09:16:00 i Atlasinvesto,

 
Såg ett inslag på Urplay.se med Elin Helander om varför det är så svårt att spara ihop till exempelvis 1 miljon kronor. Allt handlar om hjärnan. Så klart! Har ni inte sett inslaget kan jag rekommendera er att göra det.
 
Elin Helander är kognitionsvetare som bland annat skrivit om investeringar i sin bok Hjärnkoll på pengarna. Klippet är endast 12 minuter långt och kan hittas på den här adressen: 
 
https://urplay.se/program/206644-ur-samtiden-borshaj-pa-en-dag-lura-hjarnan-att-spara 
 
Elin berättar om tre faktorer i hjärnan som gör att vi har extremt svårt för att just spara ihop eller investera våra pengar. Hjärnans svårigheter med det här påverkar även andra delar i våra liv så kännedom om dessa faktorer är naturligtvis till vår fördel på vår resa genom livet.
 
Vad Elin bekräftar (min tolkning) är att ur ett ekonomiskt "hjärnperspektiv" kan det vara klokt att starta en blogg för att skriva om sina ekonomiska strategier och mål och delmål. Och dessutom av flera olika anledningar! Varför är det då så?
 
Se klippet med Elin Helander så förklarar hon det bättre. Allt är dessutom forskningsbaserat. På 12 minuter redogör hon för hur vi alla kan bli miljonärer - om vi bara lurar hjärnan först!!
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com

Kommentarer

Postat av: Egon Investor

Publicerad 2018-07-07 12:44:06

Intressant klipp! I korthet, sätt tydliga (del)mål, belöna dig själv och gör det tillsammans med någon annan/några andra. Som du skriver kan att starta en blogg vara ett sätt att göra detta "tillsammans".

Mvh

Egon

Svar: Visst var det ett intressant klipp Egon! Och bra kunskap för alla som vill utveckla sitt sparande/investerande men också exempelvis öka sin fysiska träning eller förbättra sin kosthållning.

Mvh,

Atlas
Atlas Investo

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela