atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

En legend ur tiden

Publicerad 2018-01-28 18:09:00 i Atlasinvesto,

En legend har somnat in. Ingvar Kamprad har idag lämnat oss.
 
Kamprad och hans IKEA har funnits där i hela min uppväxt. Så självklart och på allvar känts som en del av Sverige och vår kultur. Hans skapelse är en sann framgångssaga precis som vilken annan av de riktigt stora. Som Jeff Bezos Amazon, Amancio Ortegas Inditex och Jack Mas Alibaba. Alla har de byggt något från grunden, och där detta något sedan blivit gigantiskt. Ingvar Kamprad byggde IKEA.
 
Det som skiljer är att Ingvar byggde upp ett imperium långt innan tekniken och världen såg ut som den gör idag. Vilket i sig gör bedriften ännu mer otrolig. Han gjorde det själv. Han fick en idé och omsatte den till verklighet. Hans projekt började i liten skala ute i den för världen okända småländska landsygden och slutade som ett av världens mest kända.
 
Ingvar Kamprad var en sann entreprenör - ja arketypen av en entreprenör! Och han visste vikten av att skapa en god företagskultur. Alla som jobbat på IKEA vet om hur stark den inre kulturen var och är och vad den sannolikt betytt för företagets enorma framgång. Alla jag pratat med genom åren som arbetat för IKEA har varit otroligt positiva när de talat omkring företaget. Alla! Många är det också som gjort karriär inom IKEA genom att börja på golvet för att sedan med tiden stiga och utvecklas i rang OM det var något man strävade efter. Också en sak som Kamprad trodde starkt på. Den "Ikeanistiska modellen"; att bygga företaget på sin egna anställda personals engagemang, kompetens och lojalitet.
 
Det kommer kännas konstigt att veta att han är borta men hans arv och skapelse kommer finnas kvar långt efter min egen död.
 
Tack för att du visade oss svenskar att Den Svenska Drömmen finns! Den finns där ute i Sverige för alla att fånga eller förverkliga, för den som vågar drömma och skapa.
 
Tack för allt Ingvar och ha det så bra uppe i din IKEA himmel.
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela