atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

The Human Dream

Publicerad 2018-02-16 07:20:28 i Atlasinvesto,

 
Vi är kanske den mest framgångsrika arten i hela Universum. Och när jag lyssnar på OS-sändningen på radion inser jag att vi människor är otroligt bra på att skapa en kultur där vi präglas att nå - att vilja nå - så långt vi kan. Oavsett var vi befinner oss på Jorden. Vi föds alla med potential att nå stjärnorna och matas på alla sätt för att ta den kampen. Att nå så långt du kan utifrån dina förutsättningar.
 
Och den universella glädje vi känner när någon från sitt land tar ett OS-guld vittnar också om att vi är en oerhörd tight art. Det är ju som att jag tog det där guldet! Och alla barnen ser glädjen i de vuxnas ögon och börjar så klart själva att drömma om att lyckas och att en dag själva få vinna sina guldmedaljer. Oavsett om det innebär att man tar guld genom att ta studenten, ta körkortet, få ett jobb, en högre utbildning, en kärleksrelation, en familj!!! 
 
Vi är duktiga - människan - på att genom livet om och om igen visa på hur viktigt det är att ha mål i livet. Och det är kulturen som förankrar den mänskliga drömmen inom oss. Allt ifrån familjen, vännerna, sagorna, filmerna, TV, radio, julen och alla traditioner, föreningslivet, skolan, och arbetslivet. Kulturen liksom bygger upp oss för stordåd. Och den lär oss även att glädjas och inspireras när våra medmänniskor på ett eller annat sätt lyckas med den där drömmen. 
 
Så idag kommer en stor del av svenska folket möta dagen som guldmedaljörer. Tack vare att Frida Hansdotter nådde sin dröm. Det är så kulturen fungerar. Den vill och gör sitt bästa för att få oss alla att känna oss som potentiella guldmedaljörer. Man kan säga och tycka vad man vill om människan, men det här är en av våra stora styrkor. 
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela