atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Totala utdelningar för Atlas Investo 2018

Publicerad 2018-12-24 08:43:19 i Atlasinvesto,

 
Jag kommer att skriva ett lite längre inlägg om hur året sett ut för Atlas Investo om någon vecka. Här kommer jag bara kortfattat redovisa själva utdelningen.
 
Utdelningarna är absolut en viktig del av Atlas Investos masterplan och jag har endast bolag som delar ut i portföljen. Jag gillar utdelning och vill se den där gröna utdelningsstapeln på Avanzas banksida växa för varje år som går. Och det blir ett tydligt fundament att förhålla sig till. Hur mycket blev då utdelningarna i år?
 
Totala ordinarie utdelningar för Atlas Investo 2018 blev:
 
55 448 kr (42 410 kr, 2017) 
 
Det innebär en ökning med 30,7% i total utdelning jämfört med 2017 vilket jag är nöjd med. Och varje krona har återinvesterats in i portföljen. 
 
I de 55 448 kr har jag valt att inte räkna med varken Handelsbankens eller Atlas Copcos extrautdelningar. Eftersom det inte blir rätt att räkna in eventuella extrautdelningar i den successiva (förhoppningsvis!!) utdelningsökningen per år. Så i den årligt ökande procentsatsen är alltså bara ordinarie utdelning inräknad.
 
Därmed kan jag tillslut konstatera att jag faktiskt lyckades uppnå mitt utdelningsmål för 2018 vilket var 55 000 kr - även om det var på håret! Och för att fira det uppnådda målet tog jag mig en IPA som jag varmast kan rekommendera, "Amazing Haze" från Stigbergets bryggeri. Den är alldeles alldeles underbar! Om du gillar en riktigt fin India pale ale. 
 
En riktigt God Jul till er alla önskar, 
 
Atlas Investo 
 
Atlasinvesto@gmail.com 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela