atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Poetic Justice

Publicerad 2018-12-08 17:52:00 i Atlasinvesto,

 
Hur kan det  komma sig att två personer kan ha samma utbildning, göra samma typ av arbete på samma arbetsplats men den ena tjänar 10 000 kr mer i månaden än den andre? Hur kan det vara så att två studenter, med till synes samma grundförutsättningar börjar på en utbildning men den ena tar aldrig sin examen medan den andre gör det? Varför slutar två barndomsvänner på skilda ställen i livet, en blir chef inom finansvärlden den andre vandrar från bänk till bänk med sin flaska och sina vänner i A-laget? 
 
Att livet många gånger överträffar sagan är välkänt. Men även i sagans värld är det sällan så att det är den som gör minst som slutar med kärleken, pengarna eller lyckan. Att den som tror att något kan uppnås genom lathet, prokrastinering eller lätta slag med hammaren, skulle bli den stora vinnaren i slutet är föga troligt. Varken i livet eller i sagan. 
 
På något sätt verkar liksom ödet stötta eller i slutändan belöna de personer som på något sätt vill gör sitt bästa och gör så med ett gott syfte. Men att bara göra sitt bästa räcker inte utan livet vill att vi har ett gott syfte också; vad det än må vara. Och visst kan vi ha ett gott syfte med något men gör vi verkligen vårt bästa? För att uppnå det vi vill? Eller är det bara tomma ord eller tomma tankar? För annars kommer livet troligtvis inte hjälpa oss i slutändan. Vi måste ha sanna intentioner. 
 
Det är förmodligen små skillnader som avgör. Men ofta vet vi med oss i våra hjärtan om vi verkligen förtjänar livets poetiska rättvisa. Inget kommer att ges till oss om vi inte gör oss förtjänta av det, men tvärtom verkar också gälla. Att om vi verkligen är förtjänta av något så kommer det till oss förr eller senare.
 
I grunden är varje utmaning eller önskan och hela livet upp till oss att bemöta. Sedan kommer den poetiska rättvisan - om vi är öppna för det - sannolikt att visa oss om vi är på rätt väg eller inte... 
 
Med vänlig hälsning, 
 
Atlas Investo 
 
Atlasinvesto@gmail.com 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela