atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Doers & Procastinators

Publicerad 2018-12-26 11:15:16 i Atlasinvesto,

 
Mycket i livet kan tillskrivas om vi är doers or procrastinators. Och när det kommer till aktier och investerande är det lika beskrivande. Man kan planera, studera och analysera in absurdum. Om man inte gör något så kommer inget hända och inga lärdomar eller vinster att bli vunna.
 
Jag har en person i min nära bekantskap som under början av året pratade om att placera lite på börsen eller i fonder. Men där var många frågetecken och tankar inför detta. Nu har det gått ett år och ingen investering är gjord ännu. Inga försök ens. Det är väldigt tydligt hur vi inför vissa områden i livet blir doers och i andra procrastinators. 
 
Enligt en forskningsstudie har det faktiskt visat sig finnas en fysisk skillnad i hjärnorna mellan doers och procrastinators. En skillnad som kan förklara varför vissa är doers och andra procrastinators när det kommer till exempelvis investeringar på börsen. Enligt studien har procrastinators en större amygdala. Och det är i amygdalan som "the brain's main control center for fear and emotions" sitter vilket kan göra procrastinators mer "risk-averse". 
 
Studien publicerades tidigare i år och är den första av sitt slag. Författarna anser dock att mer forskning kommer behövas göra i ämnet för att underbygga och stärka deras slutsatser. Men intressant läsning är det. Artikeln om forskningen hittar ni här
 
Vad lutar du mot för personlighet? Är du en "doer or procrastinator"? Och ser det kanske olika ut beroende på vilket område av ditt liv det handlar om? 
 
Kan ju vara intressant att reflektera över när nu 2019 står för dörren - ett nytt år fullt av möjligheter och utmaningar i allt från det stora till det lilla. 
 
Med vänlig hälsning, 
 
Atlas Investo 
 
Atlasinvesto@gmail.com 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela