atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på [email protected]. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Dividends gone Deer Market!!

Publicerad 2019-02-15 20:23:00 i Atlasinvesto,

 
Ja ha, man kan ju fundera och göra upp planer bäst man vill men i slutänden vet man aldrig. Mitt mål om att nå en utdelning på minst 62 000 kr kommer bli tufft! Det står nu klart efter att mina nio innehav lämnat sina årsrapporter. 
 
Varför undrar du kanske? Jo för att flera av mina största kärninnehav väljer att ligga kvar på samma utdelning. Jag säger absolut inte att det är fel av bolagen att ligga kvar men det var ju inte vad jag kalkylerat med i mina prognoser. Om man säger som så... Att H&M skulle ligga kvar hade jag dock misstänkt men inte de två andra.
 
Vi tar det bolag för bolag:
 
Axfood 2019 utdelning 7 kr (2018 också 7 kr)
 
Handelsbanken 2019 utdelning 5,50 kr (2018 också 5,50 kr)
 
Hennes & Mauritz 2019 utdelning 9,75 kr (2018 också 9,75 kr)
 
Men så här kan det vara. Precis som börsen under perioder varken rör sig upp eller ner (läs Deer Market) kan ju också utdelningarna göra så. Även om utdelningsinvesteraren i mig hoppas på ständiga höjningar så klart. Men mitt mål är uppsatt och om Universum vill det så kommer jag nå det. Det blir dock betydligt svårare än jag först tänkt mig!
 
För att peppa mig själv - och er andra med så klart - avslutar jag med ett riktigt inspirerande citat från Wilma Mankiller:
 
"The secret of our success is that we never, never give up."
 
 Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
[email protected] 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela