atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

From a block to a Pyramid

Publicerad 2018-10-22 22:18:00 i Atlasinvesto,

 
 
Jag pratade med en vän om hur många bäckar små faktiskt kan bli till ett avsevärt kapital på lång sikt. Och precis som ett enda stenblock inte bildar så mycket, bildar däremot 2 300 000 stenblock - genom en väldefinierad plan - världens största pyramid!
 
Om vi tänker oss 350 kr i månaden. Som vi sätter in på ett ISK hos exempelvis Avanza eller Nordnet så blir det under ett år 4200 kr. På tio år blir det 42 000 kr. Och på 25 år 105 000 kr. Men då har vi inte räknat med vad Albert Einstein så djupsinnigt kallade för "Jordens 8:e Underverk".
 
Med hjälp av Ekonomifokus ränta på ränta kalkylator visar sig underverket i full skala. Låt oss säga att vi alltså börjar spara 350 kr i månaden, varje år i 25 år på ett ISK till 8 % ränta/avkastning (vilket inte är en helt orimlig årlig avkastning) då genererar det över 225 000 kr ytterligare i ackumulerad avkastning tack vare ränta på ränta effekten. Allt det här ser ni i tabellen nedan:
 
 
Lek med tanken att de 350 kr i månadssparande går till att köpa en ny aktie i ett stabilt och moget bolag på Large Cap listan (kanske ett investmentbolag) så kan ekvationen och resonemanget ovan vara i hamn!
 
Om det känns som att du inte har de där 350 kr extra i månaden kommer här ett konkret tips på hur det kan möjliggöras: gå ur Svenska Kyrkan. Därför om du har en typisk medellön i Sverige så är det just 350 kr i månaden du just nu betalar i kyrkoskatt i månaden. Går du ur kyrkan kan du alltså på 25 år i stället börja bygga - genom många bäckar små - en privatekonomisk Pyramid för barnen eller dig själv.
 
Vill du inte gå ur kyrkan finns där kanske någon annan utgift som du kan skära ner på, för att frigöra 350 kr i månaden till investerande, och på så sätt börja låta jordens åttonde underverk göra sitt för en del av din privatekonomi. På sikt kommer det som sagt att göra underverk - enligt Einstein. 
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo 
 
atlasinvesto@gmail.com 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela