atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Salarium

Publicerad 2018-05-12 09:39:00 i Atlasinvesto,

 
Att veta vad man ska begära i lön är inte alltid så lätt. Vi (åtminstone jag) löneförhandlar vanligtvis inte mer än en gång om året. Och är man kommunanställd kan det knappast kallas för någon förhandling. Om några dagar ska jag på intervju för ett nytt potentiellt arbete. Frågan lär komma: Atlas vad har du för löneanspråk?
 
Jag har tittat runt på lite olika sidor på nätet som har statistik över löner på den aktuella arbetsplats det gäller. Bland annat på allastudier.se, lonestatistik.se, scb.se och lararförbundet.se. Och jag börjar få en känsla för vad åtminstone statistiken säger skulle kunna vara ett rimligt löneanspråk. Jag kommer också att ringa mitt fackliga förbund och höra vad de tycker att jag borde begära.
 
I min bransch är inte löneväxlingen uppåt så brant när man väl fått sin grundlön vilket kanske bör tagas med i beräkningen. Jag vet dessutom vad andra blivit erbjudna för tjänster som i mina ögon borde vara likvärdiga.
     Avslutningsvis kommer jag ju med min erfarenhet, kompetens och personlighet och frågan är hur marknaden prisar in mig? Hur värdefull är jag i dagsläget för den "marknad" som jag verkar inom? Hmm...
 
Även om lönen aldrig varit min drivkraft för att göra mitt jobb, ett yrke som jag verkligen gillar, är det vid tillfällen där det kan bli aktuellt med byte av arbetsgivare som lönen kan göra större kliv uppåt på lönestegen. Att inte försöka ta den chansen vore naivt av mig. Och med bättre lön kan jag ju erbjuda mina barn och kära och mig själv ännu lite bättre ekonomiska förutsättningar. Men också skjuta till mer kapital till Atlas Investo. Två faktorer som så klart gör mig lite sporrad att landa på några platåer högre än vad jag har idag. 
 
Så hur tycker ni där ute att jag kan tänka när det kommer till vilken salarium jag kan begära? Alltså rent allmänna tankar som kan vara bra att ha med sig in i ett lönesamtal med en ny arbetsgivare. En arbetsgivare som dessutom själv räckt ut handen och kontaktat mig och frågat om intresse finns att komma och börja jobba hos dem. Kan det spela någon roll i det här fallet, när det kommer till just lönen?
 
Kom gärna med input och feedback i frågan. Skulle vara välkommet och intressant!
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela