atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

I Love Dividends

Publicerad 2018-01-22 20:45:00 i Atlasinvesto,

Vissa saker illustreras ibland bättre med en bild än med ord. Utdelningar är en sådan sak. Man kan liksom se åt vilket håll det går. Det blir väldigt tydligt. 
 
Avanza har en snygg funktion för det här som synliggör den så kallade "utdelningskurvan". Bilden nedan visar Atlas Investos utdelningshistorik sedan start.
Som investerare fokuserar jag på att successivt och målmedvetet utifrån mina amatörkunskaper få den här utdelningskurvan att gå uppåt! Att generera en högre och högre utdelning genom nya investeringar i mina portföljbolag.
 
På bilden ovan kan man se att jag nu varit aktiv i sju år på börsen, vilket har genererat drygt 150 000 kr i utdelningar. Men min nuvarande strategiska plan för Atlas Investo tog sin början först 2015. Det var då jag skrev ner exakt hur jag skulle göra för att försöka uppnå mina ekonomiska mål. Min första börs-finansiella plan och målbild gällde således för åren 2015-2017. Därefter har jag gjort små revideringar och mejslat fram nästa finansiella plan som löper från 2018-2020.
 
En intressant reflektion (och liten morot!) är ju att det som tog mig sju år att få i utdelningar - 150 000 kr - nu kommer att ta mindre än tre år att göra om. Mer än dubbelt så snabbt. En effekt av att pengar bevisligen föder pengar och så klart att utdelningarna ökar hela tiden. Och ska man tro den gamla föreställningen om att det är den första miljonen som är svårast att uppnå så skall ju miljon nummer två - troligtvis - gå något enklare. Delvis också med ränta på ränta effekten som sakteligen gör sitt för att hjälpa till. Hur som helst så är det fokus som gäller. Fokus och disciplin!
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela