atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

CC

Publicerad 2018-08-17 22:24:25 i Atlasinvesto,

 
Genom att minska behovet av materiella ting behöver du inte lägga mycket tid alls på att skaffa dig detta, vilket i sin tur ger mer tid till att fokusera på det du tycker är viktigt. Detta är Henry David Thoureaus tankar från hans klassiker Walden.
 
Jag har insett att mycket av denna livsfilosofi är i samklang med hur jag väljer att leva mitt liv. Och i 200 inlägg har jag nu berättat och reflekterat omkring mitt sparande och om mina tankar kring personlig utveckling och saker som ger mig inspiration. 
 
Det slog mig när jag körde hem från jobbet för några dagar sedan vad som oftast gör mig till en lycklig och balanserad människa. På väg hem till min kära särbo som väntade i lägenheten ringde en av mina bästa vänner. Han frågade om jag var sugen på att dela en pizza nere på stan. Först sa jag nej just för att min flickvän är hos mig under några dagar. Men så tänkte jag efter och insåg att det hade varit riktigt trevligt med en liten pratstund med min gode vän. Så jag ändrade mig. Det hela slutade med att han bjöd mig på en pizza och vi satt i sommarsolen och gick igenom dagen och hur veckan såg ut. 
 
Jag har alltid hävdat hur viktigt det är att inte låta vänskap och ens närmaste vänner negligeras bara för att man mött någon att älska och dela livet med. Det går att ge tid av sig själv till de flesta viktiga människor i ens liv. Ibland är det lätt att glömma bort, och att man går in i en "relationsbubbla" när man träffat någon. 
 
Efter jag käkat pizzan åkte jag hem till min kära som var mitt uppe i en serie hon följer på Netflix. På kvällen gick vi sedan tillsammans hem till en annan vän där vi tog ett glas vin och samtalade om livet i allmänhet. Kvällssolen sken vackert i skymningen på vägen hem. Livet behöver inte vara mer komplicerat än så. Eller kosta dig en massa pengar för att ge livslust och glädje.
 
Lyssna till ditt hjärta och gör saker som ger dig kraft och tillfredsställelse. Att finnas där för de som bryr sig om dig. Finnas där för kärleken, för familjen och för dina nära vänner. Tillsammans fyller de ofta ens liv med mening och ger dagen en underbar guldkant. Och det är mycket av allt detta som kostar väldigt lite men som är så oerhört viktigt. I alla fall för mig och för att mitt liv ska kännas fyllt av energi och livsglädje. 
 
Med dessa reflektioner börjar jag nu en ny resa - den mot 300 inlägg! Månaden börjar dessutom närma sig löning och jag vet vad jag vill köpa. Men mer om det i inlägg nummer 201!
 
Med vänlig hälsning, 
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela