atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Caledonian Soul

Publicerad 2018-04-08 16:22:00 i Atlasinvesto,

 
Under helgen har jag satt ihop en fantastisk spellista på Spotify. Den är Blue-eyed soul när den är som bäst. Leverad av Nord-irlands stora stolthet och soulman nummer ett! 
 
Han föddes 1945 i Belfast och blev tidigt inspirerad av sin pappas förkärlek för blues, country och gospel. Som artist har han varit enormt produktiv genom åren och flitig med att både skriva nytt och resa runt och ge konserter. I sommar kommer han till Göteborg (den 16 juli) och frågan är om inte Atlas Investos VD kommer vara där för att uppleva denna levande legend. Jag talar så klart om Van "The Man" Morrison!
 
Åter till spellistan. I och med Spotify kunde jag gå igenom en stor del av hans discografi. Från varje album valde jag sedan mina favoriter och fick ihop en fantastisk odyssé av Van Morrisons musik. 
 
Till min stora förtjusning hittade jag några låtar jag aldrig hört tidigare. Och den bäste av dessa har fått en given plats i mitt hjärta. Den är nu också tillagd på den lista av låtar som jag skrivit in i "Min Gåva" - ett dokument till mina barn om saker och lärdomar som varit viktiga eller inspirerat mig genom åren - och som de ska få ta del av när de blir större eller vid min bortgång. Finns ett äldre inlägg om detta som heter just "Min Gåva".
 
Låten som jag förälskade mig i heter This Weight och är från hans album The Healing Game. Med sitt patenterade sätt att sjunga från hjärtat är låten en hyllning till alla som kämpar under vissa perioder i sitt liv. Den är lika mycket vacker och melankolisk som hoppfull. Den blir min söndagspärla och låttips till er alla. Och varför heter inlägget Caledonian Soul? Jo för det är det som Van Morrison av någon anledning själv kallar sin typ av musik. Caledonia var Romarrikets namn på Skottland. Morrison har en stark förkärlek till just namnet Caledonia vilket han också gav sin dotter som mellannamn. Gå nu in och lyssna på This Weight och slut ögonen och njut av lite Blue-eyed soul...
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela