atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Mål & Medel

Publicerad 2017-10-28 12:18:24 i Atlasinvesto,

En av de mest intressanta delarna i att sätta mål är att fundera på varför vi ibland sätter dem för lågt - och ibland alldeles för högt! Här kan en nyckel till exempelvis finansiell framgång ligga gömd - att kunna och våga sätta mål som på lång sikt kommer ge grymt resultat men också känns inspirerande på kort sikt. En sak är säker. Det väntar en ny bergstopp bortom varje du lyckas bestiga.
 
Många är de gånger som jag väl i "mål" insett att jag spände bågen för lågt - jag kunde ha siktat betydligt högre; vilket är en viktig lärdom att ta med mig.
 
När det gäller mina mål för Atlas Investo har de reviderats om några gånger och kommer säkert behöva göras det fler gånger. Än så länge har det dock berott på för lågt ställda prognoser/mål vilket känns ytterst motiverande!
 
Den här månadens inköp blev SHB och H&M (H&M är just nu mitt procentuellt minsta innehav.) Ett mål jag har är att balansera upp min portfölj så att innehaven långsiktigt är ungefär lika stora. Mina främsta medel för att uppnå det här kommer att vara att investera del av lön samt mina utdelningar. Jag hoppas ju därför att utdelningarna i mina kärnbolag åtminstone ligger kvar men förhoppningsvis höjs något under 2018. Och det ser bra ut för samtliga bolag i portföljen förutom H&M som befunnit sig i "Twilight Zone" det senaste året, och deras utveckling och potential kommer förhoppningsvis att successivt komma under de närmaste åren. Tror på ökad utdelning i de flesta av mina innehav med tanke på hur årets kvartalsrapporter sett ut. H&M kanske blir det bolag som kan välja att ligga kvar på samma utdelning nästa år. Men vi får se hur det blir. 
 
Önskar er alla en trevlig helg!
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela