atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på [email protected]. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Happiness

Publicerad 2017-05-15 19:43:39 i Atlasinvesto,

Här kommer ett kort inlägg om lycka. Vad är lycka? Och hur kan vi skapa lycka? Enligt forskning kan det ske på många olika sätt. Jag tänkte lyfta fram några tankar om lycka och sätta in ett dem i ett sammanhang. Tankarna kan verka självklara men är ofta svåra att få till i vardagen - mitt i all stress! 
 
1 Tillför mer av det som gör dig lycklig:
Jag har träffat en varm omtänksam och intelligent kvinna. Ju mer jag är med henne ju större lyckokänsla skapas inuti mig. Dessa känslor tenderar också att mota bort andra kanske mer triviala känslor som utan henne kan sänka min nivå av lycka. Att tillföra mer av henne till mitt liv är alltså en förhållandevis enkel väg för att skapa större lycka. Så finns där någon, några eller något ni tycker om se till att umgås och omgärda er av dessa människor, och gör dessa aktiviteter, så ökar ni er chans till inre lycka avsevärt! 
 
2 Ta bort sådant som gör dig olycklig:
Människor, saker eller aktiviteter som suger energi från oss kan vara extremt hämmande för vår lycka att växa inom oss. Jag har med tiden insett att några personer i min omgivning inte gett mig chansen att få känna mig lycklig. Dessa har jag nu valt att bryta med. Helt odramatiskt har jag valt att successivt sluta höra av mig och över tid ersätt deras negativitet och hopplöshet med en inre tillfredställelse och ro och en känsla av att världen trots allt är en fin plats, vilket också förstärker lyckokänslan. Alltså scanna av och sök i din omgivning på faktorer som skapar en känsla av icke lycka i dig, se sedan till att göra de nödvändiga förändringar du behöver för att minimera och få bort dessa faktorer ur ditt liv och ge på så sätt plats för mer lycka.
 
3 Lycka är något du attraherar:
Här handlar lycka om att vi genom att vara omtänksamma, glada och positiva på så sätt attraherar in i våra liv liknande personer. Tillsammans skapar man en go vardaglig atmosfär av lycka och glädje. Här skapas lyckan - och känslan av lycka - genom den person du väljer att vara och på så sätt attrahera in mer lycka i ditt liv. 
 
4 Vill du bli lycklig studera "lycka":
Avslutningsvis sa en av mina stora mentorer följande devis "Om du vill bli lycklig, studera lycka och vad den beror på." Vi har idag tillgång till så fantastiskt mycket fakta och forskning via nätet. Vi kan till bra priser beställa böcker vi internet och ha dem hemma om redan några dagar! Vi kan gå till statens fina bibliotek och utan kostnad låna böcker i ämnet och vi kan se film och dokumentärer om lycka på TV. Alltså, ju mer insatta i ämnet "lycka"  vi är - och ju mer vi studerar vad som skapar lycka - desto större är chansen att vi kan sätta segel mot ett lyckligare liv därför att vi nu vet var vi är på väg och hur vi kan ta oss dit!
 
En intressant bok i ämnet är skriven av den amerikanska professorn i psykologi Sonya Lyubomirsky. I den berättar hon bland annat att lyckan i oss människor är enligt forskningen 50% genetisk, 10% kommer från vår miljö och hela 40% beror på oss själva; på hur vi tänker och beter oss. Så lycka är absolut något som vi kan påverka genom att träna oss i vad som skapar denna underbara känsla av varaktigt välbehag! Lycka till.
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
[email protected]
 
PS En liten sak som skapar lycka i Atlas Investo är naturligtvis utdelningar, men mer om detta i nästa inlägg! DS
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela