atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Länkar & en fin historia

Publicerad 2017-06-25 09:44:00 i Atlasinvesto,

Att läsa intressanta inlägg på bloggar och andra sidor rörande ekonomi och investeringar är alltid roligt och inspirerande. Under "Länkar" ute till höger har jag lagt in länkar till några sidor som jag regelbundet besöker och finner glädje i. 
 
Med detta sagt vill jag bjuda med mig av en fin och inspirerande historia jag fick höra om en man som gjorde en intressant sak med delar av sin rikedom. Ett exempel från verkligheten om en man, hans rikedom och hans drömmar om vad han ville göra med den; historien skulle kunna bli en vacker dramafilm...
 
Mannen hade blivit adopterad som spädbarn. Nu var han vuxen och hade gjort en riktigt bra karriär och var mångmiljonär. Han bestämde sig en dag för att leta efter sina biologiska rötter. Efter sin biologiska mamma och pappa. Något som han längtat efter.
 
Mannen reste till det land långt långt borta som han blev adopterad från och började sitt sökande, sin jakt. Efter mycket hårt arbete och mycket detektivarbete lyckades han spåra upp sina föräldrar som ännu var vid relativt god hälsa och i livet. Och det är nu som historien får vingar. Har man sett Spårlöst på kanal 7 vet man att det oftast stannar vid ett glädjetårar och kramar och vi ska försöka hålla kontakten scenario. Men här sker en liten ytterligare twist! Det visar sig att den här mannen var född till storhet..
 
Nu drar han igång ett stort byggprojekt. Mannen börjar med att leta upp ett vackert markområde i landet där hans biologiska föräldrar lever; och som han köper loss till sina föräldrar. Därefter bygger han ett vackert palats (det var de orden som personen som berättade historien använde) på markområdet till sina föräldrar. Och när han är klar med allting så lovar han att alltid finnas där för de biologiska föräldrarna, som ett stöd om de behöver honom, så länge han lever. 
 
Min poäng med den här goodwill historien är att visst är det fantastiskt vad kapital väl använt kan göra! Kan skapa! Kan bygga! Kan ge mening! Och i alla fall för mig är historien om mannen motiverande och inspirerande för vad jag eller mina barn en dag kan göra med Atlas Investo. I stället för att bara skänka till olika välgörenhetsprojekt så kan man bli ett och på något sätt få vara med på hela resan i sin strävan att hjälpa och stötta andra människor. Sedan behöver det ju inte handla om att bygga palats det kan ju lika gärna vara att bygga en skola någonstans i världen där det skulle behövas för utvecklingens skull eller vad man nu skulle vilja välja för små eller stora behov eller människor att hjälpa.
 
Historien om den adopterade mannen är en underbar historia som hos i alla fall mig slog an en vacker ton. En ton om potentiella möjligheter med ett livsprojekt som Atlas Investo. Och ännu en morot i arbetet med att bygga mitt eget investmentbolag.
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 
 

Kommentarer

Postat av: Slimis

Publicerad 2017-06-25 23:38:39

Att ha det bra ekonomiskt ger både frihet och möjligheter att genomföra drömmar man har. Att kunna hjälpa sin familj på detta sätt måste kännas underbart. Skulle gjort detsamma till mina föräldrar om jag hade vart i samma situation.

Mvh Slimis

Svar: Hej Slimis,

ja en god ekonomi kan medföra fantastiska ting i rätt händer. För att parafrasera Peter "Spindelmannen" Parkers farbror Bens visdomsord "With great economy comes great responsibility."

Mvh, Atlas Investo
Atlas Investo

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela