atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Carl Icahn

Publicerad 2017-06-20 07:22:08 i Atlasinvesto,

                                                                             Carl Icahn
Det finns väldigt många intressanta personer inom investeringsbranschen. En riktig personlighet som jag tycker kan vara värd att studera lite närmare är amerikanaren och aktivisten Carl Icahn. Han känns nästan som en filmkaraktär från en Hollywoodfilm med sitt sätt att föra sig. 
 
Såg en intervju med honom på Wall Street Week episode 3 (sök på Youtube). Intervjun är knappt en halvtimme. Men vilken halvtimme! Icahn älskar att berätta och förklara och analysera, både sitt liv och sina investeringsvärderingar och strategier. Och han gör det på ett nästan ultraamerikanskt sätt. Man kan nog säga att kameran älskar honom; Icahn blir helt enkelt bra TV! För den som är intresserad av retorik och kommunikation är där mycket att reflektera omkring. Icahns direkta sätt att tala, hans bestämda ton och intonationer; så självklart och naturligt är det få som lyckas förmedla sig när de väl ges chansen. För den som är intresserad av investeringar är där lika mycket spännande att fundera omkring och lära sig, om man dyker in i Icahns värld.
 
Icahn har funnits med i finansbranschen som en aktivist på marknaden i många årtionden. Han är god för nästan 17 miljarder dollar och är USAs 23 rikaste person enligt Forbes lista från 2016.
 
På Wikipedia kan man bland annat läsa om att Carl Icahn föddes 1936 och växte upp i en av stadsdelarna i New York. Hans far var kantor och hans mor lärare. Icahn tog bland annat en kandidatexamen i filosofi vid Princeton University 1957. Han började arbeta som börsmäklare på Wall Street 1961 och sju år senare startade han det egna investmentbolaget Icahn & Co. Han leder och kontrollerar idag bolaget Icahn Enterprises L.P. där han äger ca 89 % av aktierna.
 
Carl Icahn är som sagt en härlig och färgstark personlighet och bevisligen en ytterst kompetent affärsman. I intervjun från Wall Street Week som jag nämnt ovan är där en passus där Icahn berättar om hur hans far både stöttade OCH utmanade honom inför chansen att få börja på Princeton. En händelse som nog både väckte och bejakade den där drivne affärsmannen som Carl Icahn på något sätt verkar vara född att vara. 
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela