atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på [email protected]. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

En kort inblick i Rich dad, Poor dads tankar

Publicerad 2017-01-05 19:47:21 i Atlasinvesto,

 
Det finns många personer som berättar om vägar till ekonomisk framgång. Robert Kiyosaki är en amerikansk affärsman och författare till "Rich dad, Poor dad". Enligt Kiyosaki kan det vara bra att ha med sig detta i sin ryggsäck på vägen till ekonomisk intelligens:

1. Erfarenhet gör dig smartare.
2. Ju mer du ger ju mer kommer du att få.
3. Ändra ditt sätt att tänka.
4. Fokusera genom att följa en väg tills du lyckas. Diversera gör medelklassen men det leder inte till rikedom. Välj vinnare och lyckas. Gör sen om det igen och igen.
5. I svåra tider kommer nya möjligheter.
6. Designa företaget ordentligt så att det kommer in pengar kontinuerligt.
7. Var medveten om vad du arbetar hårt för.
8. Var aldrig rädd för förluster, de är en del av framgången.
9. Sträva efter att skaffa tillgångar och inte skulder.
10. Sluta spara pengar, investera dem i stället. Inflationen gör att sparade pengar minskar i värde, medan varor och tjänster ökar.

Man behöver inte hålla med i allt han tycker eller hans filosofi omkring pengar. Men en sak är säker. Det finns saker att lära av alla personer som nått stor ekonomisk framgång. Och i det informationssamhälle som vi lever i idag så är vägarna för att ta del av deras erfarenheter fantastiskt kort. Har ni inte läst boken kan jag rekommendera den då det är intressant läsning.

Med vänlig hälsning,

Atlas Investo

[email protected]

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela