atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Den 6:e kraften

Publicerad 2017-02-08 08:00:00 i Atlasinvesto,

 
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Jag har under en tid läst på om och följt mitt nya bolag och beslöt mig idag för att gå in lite tyngre. Detta efter att bolaget sjönk kraftigt på börsen då det inte levde upp till de förväntningar som fanns. Men med sin framskjutna position på marknaden, den ägarstruktur som råder och med sina starka finanser så är jag bestämd i mitt beslut. Där finns naturliga förklaringar till att målen inte nådde hela vägen fram. Axfood är nu den 6:e kraften i Atlas Investo. Ett bolag som har en klar bild av vad de vill vara.

 
Följande rubriker och stycken är hämtade från Axfoods hemsida:

Affärsidé

Axfoods affärsidé är att utveckla och driva framgångsrika matkoncept som vilar på tydliga och attraktiva kunderbjudanden.

Vision

Axfood ska genom lönsam tillväxt och nytänkande vara Sveriges bästa dagligvarubolag.

Affärsmodell

Axfoods affärsmodell bygger på en stark inköpsfunktion, fokus på egna märkesvaror, effektiv logistik och attraktiva matbutiker.


 

Alla tre rubriker och efterföljande text innehåller inga konstigheter och deras verksamhet är lätt att förstå. Med ca 20% marknadsandelar tuffar detta daglivarubolag på under Axel Johnsons AB vingar, visioner och vidareutveckling. Och jag tror på Axel Johnsons AB kunskaper. På deras förmåga att bygger företag och skapa mervärde och tillväxt. De är en stark majoritetsägare som vet vad de vill och så länge de är med på båten och står vid ratten ser jag med intresse på aktien. Att bolaget väljer att höja sin utdelning tycker jag visar på självförtroende men kanske framförallt tilltro till sin verksamhet.
 
 
 Min sjätte kraft är alltså vargen Axfood (syftar till The Big five som jag tidigare kallat mina andra innehav) som uthålligt och framgångsrikt kämpar på med både tålamod och målmedvetenhet. Jag hälsar AXFO välkommen till portföljen och hoppas att vi får många goda år tillsammans.
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela