atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Från familjefar till ensamstående pappa

Publicerad 2016-11-17 19:57:00 i Atlasinvesto,

 
 
Det har nu gått tio dagar sedan förra inlägget. Dessa tio dagar har varit något av det tuffaste jag varit med om rent psykologiskt.

Min sambo har valt att lämna mig. Efter vad jag trodde var en "vanlig svacka" i relationen så var det över. Inget utrymme för prat om "oss" utan i stället "hur gör vi med hus och barn? Det är över.". Hon slängde mig rakt in i massiv sorg. Från att haft allt en familj, hus och en kvinna vid min sida hade jag plötsligt inget av det kvar. Jag har under de senaste dygnen kastats mellan hopp och förtvivlan och en massiv ångest inför min totala maktlöshet. Det finns inget jag kan göra. Hon vill inte mer. Jag kan bara acceptera att jag måste låta den kvinna som jag älskar få gå vidare.

Jag insåg ganska direkt att detta skulle bli mig övermäktigt rent emotionellt. Jag har tagit kontakt med psykologer, fått lugnande utskrivet, och vänt mig till de närmaste för stöd genom den här mörka perioden. Och när jag nu insett att det är verkligen är över och den mest intensiva chocken/sorgen lagt sig måste jag nu fokusera på framtiden och på mina barn. Jag är ju fortfarande deras pappa. Deras superhjälte! Mitt mål är nu att hitta ett nytt hem till oss. Jag måste tillåta mig själv att sörja samtidigt måste jag använda mig av allt jag lärt mig till dags datum för att hantera situationen så att jag går hel och stark ur den. Så att jag kan fortsätta älska och fostra mina två guldklimpar precis som jag gjort förut. Jag kan inte påverka min sambos beslut MEN jag kan påverka hur jag väljer att hantera det!

Och jag har en plan. Den är enkel. Nästan löjligt enkel men den är stark. Jag ska så snabbt jag kan hitta en lägenhet till mig och barnen - ett nytt hem. Den ska ligga i ett område där jag och barnen ofta brukar gå - för att skapa trygghet hos mig och hos barnen Jag ska inreda vårt nya hem fräscht och modernt precis som vårt hus var. Sedan ska jag fortsätta göra som vi brukar göra, jag och barnen: lämna och hämta från dagis, tillsammans gå och handla mat och blöjor, ta mysiga små fikor, gå till olika lekplatser, åka upp till jobbet och leka (ett fritidshem), hälsa på nära och kära, mysa i tv-soffan och allt annat vardagligt. Och sakta men säkert ska balansen vända tillbaka och vi ska gå hela ur det här. Genom att göra det vi alltid brukar göra. Jag och mina älskade barn.

Livet är vår sanna läromästare. Det måste komma något bra från det här! Jag måste i alla fall tro så, inte halvdant utan till hundra procent. Genom att släppa taget av det som var kommer universum att hjälpa mig finna en ny framtid att greppa tag i. Och i mitt hjärta hör jag Peter LeMarcs ord "Det finns inget bättre, det finns inget bättre. Än när det vänder. När det vänder."

Om några månader har en ny vardag tagit form. Och livet fortsätter som hon alltid gör. Och jag kommer möta soluppgången med ett barn i varje hand. Kanske på väg till en mysig frukost på ett café nere i stan...

Tack till alla er som skänkt mig en tanke.

En rejält skakad men beslutsam,

Atlas Investo

atlasinvesto@gmail.com

Kommentarer

Postat av: Slimis

Publicerad 2016-11-18 20:35:41

Tråkigt att höra. Hoppas du mår bättre snart och kämpa på. Mvh Slimis

Svar: Tack Slimis! Att varje "tusenmila-resa" börjar med ett steg är så sant som det är sagt. Jag tar en dag i taget. En kväll i taget. En natt i taget. En morgon i taget. Allt kommer bli bra igen. När dimman sakta skingrar sig ska jag ta sikte mot solen och fortsätta min resa genom livet. Det börjar redan kännas lite mer hoppfullt och med rätt fokus och inställning ska jag gå hel ur det här, tillsammans med mina barn. Tack för omtanken. Med vänlig hälsning, Atlas Investo.
Atlas Investo

Postat av: Snållänningen

Publicerad 2016-12-15 16:59:26

Jag hoppades verkligen att ni skulle kunna ta er igenom det, är ledsen att så inte blev fallet. Hoppas du håller dig fortsatt stark, som du skriver har du fortfarande två mirakel att ta hand om och älska. Hoppas du har börjat finna en viss balans i livet efter den inledande chocken.
Styrkekramar i vintermörkret!
/S

Svar: Jag har hoppats in i det sista. Men hennes beslut verkar tagits långt innan hon sa "Det är över.". Hon har varit så beslutsam och klartänkt i den här separationen medan jag varit fullständigt vilsen i allt. Jag pendlar upp och ner och vill se framåt men det är tufft när man med jämna mellanrum vaknar mitt i natten efter en dröm där allt (i drömmen) var som förut. Men jag har lovat mig själv att göra mitt bästa för att gå hel ur det här. För mina barns skull. Om smärtan och den förlorade livsgnistan blir för svår får jag ta beslut då om hur jag kan finna en väg ur det här. Veckan utan mina barn är nog det största hotet mot min ork att klara det här. Känner mig helt förlorad dessa veckor. Med detta sagt så måste jag acceptera mitt öde, fokusera på det som ger mig mening och ta steg för steg mot en ny morgondag. Jag har mycket att leva för. Ska bra landa i min nya verklighet och på nytt ta sats mot livets stora äventyr. Tack för din medmänsklighet. Mvh Atlas Investo
Atlas Investo

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela