atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på [email protected]. Och kom ihåg att inget på bloggen (när det kommer till investeringar) ska ses som något råd eller rekommendation, utan gör alltid dina egna beslut och dina egna bedömningar när du investerar. Det här är bara en berättelse om hur jag valt och väljer att göra.

Spara är silver, investera är guld

Publicerad 2016-05-28 06:40:00 i Atlasinvesto,

 
Att prata ekonomi är känsligt i min omgivning. Så har det alltid varit. Intresse för pengar och ekonomisk framgång har nästan känts tabu.
 
Varför! Vem är det som lagt detta ok och förhållningssätt på mig (kanske även på stora delar av det svenska folket?) Hur ska man bli en god investerare om man inte ser det som något positivt eller som något gott? Om man inte pratar och reflekterar om något så blir ofta resultatet därefter. 
 
I mycket av den läsvänliga ekonomilitteraturen står förhållandevis liknande idéer om hur du kan bli framgångsrik (på sikt) genom att bland annat handla med aktier. Med till synes enkla strategier (som kan vara svåra att följa dock) målas en karta upp över hur du kan agera och tänka framgångsrikt i ämnet. Frågan är: vad är du beredd att göra? Hur stor och stark är din vision?
 
I boken "Mannen som planterade träd" av Jean Giono illustreras några kännetecken på om du vill bli framgångsrik. Skapa en vision om vad du vill uppnå! Planera ditt liv utifrån den visionen, låt den glöda i ditt hjärta varje dag. Agera sedan konsekvent så att varje steg leder dig i riktning mot visionen. Även om du gör upp planer så låt inte tiden sätta krokben på dig. Om du bestämt dig för att plantera en skog på tre år och du inser att det kommer ta längre tid. Ge inte upp! Sluta inte! Låt inte tiden lura dig. Håll fast vid din vision! Fortsätt att genom ditt sätt att vara: din vision, din plan och dina handlingar att plantera dina trädfrön och en vacker dag kommer du att vandra i din skog. 
 
Genom att BÖRJA spara och investera målmedvetet och strategiskt efter din vision, så handlar det inte OM du kommer att lyckas att nå de där miljonerna utan NÄR!
 
Med den tron i mitt hjärta arbetar jag vidare i min strävan om att nå min skog av privatekonomisk framgång. En miljon till att börja med. 
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
[email protected]

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela