atlasinvesto.blogg.se

Atlas Investo är en målmedveten investerare som har som mål att bygga upp en flod av utdelningar som jag sedan kan färdas genom livet på. Välkommen att ta del av mina tankar och idéer omkring ekonomi, sparande, investeringar och personlig utveckling. Kontakt, frågor, tankar och reflektioner kan även tas genom att maila mig på atlasinvesto@gmail.com.

Pengamaskin ger mening åt vägen.

Publicerad 2016-06-07 22:22:00 i Atlasinvesto,

 
Läste ett intressant inlägg hos dubbelutdelning.wordpress.com "Varför vill man egentligen bygga en pengamaskin av passiva inkomster och VAD ska man göra med kapitalet?"
 
Det kan för andra framstå som att byggandet av kapital på det sätt som många bloggare beskriver "att nå miljonen" och så vidare är en resa utan mening? Vad ska du göra för pengarna? Och precis som jag kommenterade i Dubbelutdelnings inlägg så hade väl ingen "företagare" fått den frågan om "varför vill du bygga ett kapital?" eftersom ett företag förklarar sig självt.
 
För gemene man är det ju självklart att ett företag behöver få in kapital för att kunna investera och utveckla företaget, ATT ägaren/ägarna sedan skapar passiv inkomst och kapital är också självklart och naturligt. VARFÖR de gör det är många gånger av samma anledning som jag och många investeringsintresserade: för att det ger mening och inspiration till livet. Och för att det är kul att skapa något! 
 
Att bygga en pengamaskin är som att bygga vilket företag som helst. Det bygger på samma principer. Att bygga en pengamaskin är som att vara ett investmentbolag. För att maskinen ska överleva och växa och generera utdelning måste man skjuta in kapital i form av inkomster och sparande som sedan satsas i olika bolag för att generera värdeökning och utdelning över tid. Slutar eller minskar detta så går pengamaskinen förr eller senare i konkurs och kommer inte att bli en fantastisk trädgård för kommande generationer att leva i.
 
Det som skiljer byggandet av en pengamaskin är att det handlar om att skapa tillväxt utan att ha en produkt eller tjänst som ska säljas. Men det kapital som genereras kommer att ge större frihet och valfrihet att leva det liv som du önskar. Ännu mer än vad du kanske gör redan idag. Och det är väl ett bra svar på varför man vill bygga en pengamaskin av passiva inkomster. Att förverkliga sina drömmar.
 
Varför vill du skapa passiva inkomster?
 
Med vänlig hälsning,
 
Atlas Investo
 
atlasinvesto@gmail.com
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Atlas Investo

Atlas Investo är en målmedveten investerare som tror att personlig utveckling leder till sann rikedom. Välkommen att ta del av min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela